15 12 2018 424168 شناسه:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی:

پژوهش و تحقیق وقتی به بار می‌نشیند كه زاد و راحله‌اش معارف قرآن و عترت باشد

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با هفته پژوهش، مسئولین، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران پژوهشگاه علوم وحیانی معارج وابسته به بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با هفته پژوهش، مسئولین، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران پژوهشگاه علوم وحیانی معارج وابسته به بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.

آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار با تبریک ایام ولادت امام حسن عسكری(ع) و همچنین فرا رسیدن هفته پژوهش، با اشاره به حدیثی از آن امام همام، اظهار داشتند: یك كلمه‌ای از كلمات نورانی امام عسكری(ع) بیان می کنیم كه آن در پژوهش ها و تحقیقات ما اثرگذار است؛ حضرت فرمود: «إنّ الوصول الی الله سفرٌ لا یدرك الاّ بامتطاء اللیل»، مستحضرید كه در فرهنگ دین، انسان مسافر است، آن هم مسافرِ بی‌وقفه و مرگ به معنای تخلّل عدم بین متحرّك و هدف نیست یعنی در جریان مرگ این‌چنین نیست كه یك غفلتی، سكوتی، سكونی و عدمی بین متحرّك و هدف باشد، بنابراین ما یك موجود ابدی هستیم و این موجود ابدی اولاً یك توشه ابدی می‌خواهد و ثانیاً یك راحله ابدی می‌خواهد، اگر سفر، سفر طولانی باشد، نه بدون زاد و نه بدون راحله ممکن نیست. وجود مبارك امام عسكری(سلام الله علیه) فرمود پیمودن این سفر طولانی بدون راحله نماز شب، شدنی نیست.

ایشان ادامه دادند:  این كار شما بزرگواران محقّق و پژوهشگر ازجمله بهترین راحله هاست و هم می‌تواند زاد را تأمین كند، هم می‌تواند راحله را تأمین كند كه ان‌شاءالله سفر بی‌خطر داشته باشید، غیر از این اگر باشد مغبونیم، اگر معاذالله کار ما نه به ذات برگشت نه به راحله، آن وقت این سعی مشكور نخواهد بود.

معظم له اذعان داشتند: خدا را شاكر باشید كه شما بزرگواران در خدمت بهترین زاد و راحله یعنی قرآ‌ن و عترت هستید و نه تنها زاد خوب در قرآن و عترت هست، بلكه این زاد انقلابی و راحله انقلابی است، یك بیان نورانی از حضرت امیر(سلام الله علیه) است كه اهل‌بیت را معرفی می‌كند، فرمود ما میدان انقلابیم، به سوی ما بیایید؛ «فَبَادِرُوا الْعِلْمَ مِنْ قَبْل تَصْوِیعِ نَبْتِهِ وَ مِنْ قَبْلِ أَنْ تُشْغَلوا بِأَنْفُسِكُمْ عَنْ مُسْتَثَارِ الْعِلْمِ» مستثار اسم مكان و از ثوره است به معنای انقلاب، فرمود علی و اولاد علی مستثار علم‌اند، فرمود ما انقلاب فرهنگی كردیم، هر روز هم انقلاب داریم چون همیشه حرف تازه داریم. سرّش این است كه اینها قرآن ناطق‌اند.

آیت الله العظمی جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشتند: درست است كه وجود مبارك حضرت ولی‌عصر(ارواحنا فداه) بقیةالله است اما این لقب پرافتخار، بالاصاله برای آن حضرت است اما بالاطلاق برای شاگردان آن حضرت نیز هست ، اگر كسی عالم شد نه علم‌فروش، می شود «العلماء باقون ما بَقی الدهر» و همین بقیةالله شامل شاگردان او نیز می‌شود منتها بالتبع و بالعرض، اینكه فرمود: «العلماء باقون ما بَقی الدهر» یعنی همین، این راه باز است.

معظم له تاکید داشتند: بنابراین پژوهش و تحقیق وقتی به بار می‌نشیند كه زاد و راحله‌اش همین معارف قرآن و عترت باشد و محقق نیز باید در برابر این آب جوشان، احساس عطش كند.

ایشان با اشاره به روایتی از امام صادق علیه السلام در باب فضیلت پژوهش و کتابت بیان داشتند: امام صادق(سلام الله علیه) به یكی از شاگردانش فرمود: «فَإِنْ مِتَّ فَوَرِّثْ كُتُبَكَ بَنِیكَ»؛ مبادا تعدادی كتاب بخری و بگذاری در كتابخانه، بلکه خودت كتاب بنویس كه فرزندان تو وارث كتاب تو باشند، این را حضرت به همه ما فرمود، پس این راه باز است اگر این راه باز نبود كه نمی‌فرمود، منتها «النَّاسُ مَعَادِنُ كَمَعَادِنِ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّة»؛ استعدادها فرق می‌كند اما ما به اندازه همّت‌هایمان كه از ذات اقدس الهی ان‌شاءالله افاضه بشود، می‌توانیم پیشرفت کنیم.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات