06 03 2016 437029 شناسه:
image

دیدار دانشجویان و محققان مركز مطالعات ديني هارتفورد آمريكا با آیت الله العظمی جوادی آملی

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از دانشجویان و محققان مركز مطالعات ديني هارتفورد آمريكا با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و به طرح پرسش های معرفتی و دینی خود از محضر ایشان پرداختند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از دانشجویان و محققان مركز مطالعات ديني هارتفورد آمريكا با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و به طرح پرسش‌های معرفتی و دینی خود از محضر ایشان پرداختند.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار با اشاره به ابدی بودن انسان از منظر ادیان الهی بیان داشتند: هنگامی که خداوند انسان را آفريد او را به عنوان يك موجود جاودانه و دائمي معرفي كرد. در مكتب اديان الهي انسان، مرگ را مي‌ميراند نه اینکه بميرد لذا يك موجود زندهء ابدی بايد در پی یک سرمایه ابدی باشد تا بتواند به راحتي با تکیه به آن زندگي كند.

ایشان خاطرنشان کردند:

 اسلام براي رسیدن انسان به مقصد نهایی راهنمايي فراواني كرده و انسان را به این سمت هدایت می کند که به اموري معتقد باشد كه با ساختار نظام هستي هماهنگ است و از نظر عمل، كسي را بپرستد كه نظام هستي و او را آفريد و در پيوند با خود و ديگران، پيوند خود با جهان، عادلانه رفتار كند به طوري كه نه بيراهه برود نه راه كسي را ببندد.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با بیان این مطلب که" پيشرفت‌هاي صنعت همه مشكلات جامعه را حل نمي‌كند" خطاب به دانشجویان غربی اظهار داشتند:  شما كه در غرب زندگي مي‌كنيد از آن جهت كه از امكانات رفاهي بيشتري برخورداريد بايد بدانيد پيشرفت‌هاي صنعت همه مشكلات جامعه را حل نمي‌كند؛ قدرتمندان غربي دو جنگ جهاني اول و دوم را بر مردم جهان تحميل كردند و ده‌ها ميليون انسان را كُشتند و به مقصد نرسيدند، اکنون هم شما در غرب مي‌بينيد كه تمام كارخانه‌هاي اسلحه سازی شبانه‌ روز فعال است و از طرف ديگر نيازمنداني را مي‌بينيد كه حتی از امكانات اوّليه محروم‌اند.

ایشان ادامه دادند: بنابراين برای هدایت بشر دو عنصر اساسي لازم است؛ يكي عقل كه انسان بيراهه نرود و يكي عدل تا انسان راه كسي را نبندد، اين عصاره حرف رهبران شيعه است که در حقیقت این حرف را همه پيامبران الهي آوردند؛ منتها در مكتب تشيّع با فروغ بيشتر و رونق بيشتري ارائه شده است.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در ادامه در پاسخ به سؤال دانشجوی دانشگاه هارتفورد که چرا در قرآن نام حضرت موسای نبي بیشتر از سایر انبياي الهي ذکر شده، ابراز داشتند: حکمت این قضیه این است که حضرت موسی بیشتر از سایر انبیاء در معرض انواع ابتلائات مانند طغیان ستمگران در سرزمین مصر، مصاحبه اسرارآمیز موسی و خضر نبی، مصاحبت موسی و شعیب «که به عنوان شیخ کبیر هم معروف است»، معجزاتی چون تبدیل شدن دریای روان به صورت بستر خشک، مبارزه و پیگیری موسای نبی با گوساله‌پرستی و سحر ساحران، عوام فریبی سامری و عوام زدگی افراد عوام و ابتلا به حس و تجربه حسی از نظر معرفت شناسی، همه این موارد گوشه‌ای از حوادثی بود که در زمان موسای نبی به وقوع پیوست و در زمان سایر انبياي الهی وجود نداشت.

این مرجع تقلید در پاسخ به سؤال  یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه هارتفورد که پرسیده بود نظر شما درباره مسیحیت چیست و آیا رابطه‌ای بین مذهب شیعه و مسیحیت وجود دارد، اظهار داشتند: شیعه قرآن ناب است و ائمه طاهرین(علیهم السلام) هم همان قرآن ناطق هستند و قرآن برای کسانی که خارج از دین می باشند، امنیت و آزادی برای نظریه‌پردازی قائل است.

ایشان افزودند: قرآن فرموده «اگریک نفر از غیر مسلمان، قصد ورود به قلمرو مسلمین را کرد، مسلمانان باید امنیت او را فراهم کنند تا در کنار قرآن و کتاب آسمانی بتوانند مطالعه کنند» و در صدر اسلام پیامبر خاتم(صلّي الله عليه و آله و سلّم) که الگوی همه مسلمانان و بلکه همه جهانیان است با مسیحیان نجران در باب مشترکات اسلام و مسیحیت گفت و گو کرد.

معظم له بیان داشتند: پیامبر(صلّي الله عليه و آله و سلّم) به مسیحی‌ها طبق آیه فرمود «ادیان الهی اصول مشترکی دارند که می‌توانند در کنار هم  زندگی مسالمت‌آمیزی داشته باشند» و آن اصول مشترک این است که «همه انسانها را خدا آفریده و تنها خدا را هم پرستش کنند و هیچ چیز را شریک برای حضرت حق قرار ندهند و هیچ کدام داعیه برتری بر دیگری را نداشته باشند.»


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات