25 05 2016 433393 شناسه:
image

اگر روح شوق به لقاء الهی داشته باشد، شاد و بانشاط است

پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ آیت الله العظمی جواد آملی در درس اخلاق هفتگی خود اظهار داشتند: آن‌ها كه اهل سير و سلوك‌اند سال عبادي و اخلاقي‌شان را از اول ماه مبارك رمضان شروع مي‌كنند و ماه شعبان, آخر سال آن‌هاست و تمام سعي و كوشش آن‌ها اين است كه در آخر سال همه حقوق الهي را از عهده خود خارج كنند كه...


به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛  حضرت آیت الله العظمی جواد آملی بعد از ظهر امروز در درس اخلاق هفتگی خود که در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، اظهار داشتند: آن‌ها كه اهل سير و سلوك‌اند سال عبادي و اخلاقي‌شان را از اول ماه مبارك رمضان شروع مي‌كنند و ماه شعبان, آخر سال آن‌هاست و تمام سعي و كوشش آن‌ها اين است كه در آخر سال همه حقوق الهي را از عهده خود خارج كنند كه با يك احرام پاك وارد ماه مبارك رمضان بشوند.
این مرجع تقلید اظهار داشتند:
در بعضي از تعبيرات ديني آمده كه صراط مستقيمي كه ما مأموريم آن را طي كنيم هم باريك‌تر از موست, هم تيزتر از شمشير؛ این حرف بدین معنا است که معرفت به صراط از شناخت و دیدن موی باریک، دشوار تر و عمل به آن از رفتن روی شمشیر تیز، دشوار تر است.
این مفسر قرآن کریم افزودند: اگر صراط, باريك‌تر از موست چطور برای بعضی ميدان وسيع است و اگر رفتن اين كار از لبه شمشير تيز دشوارتر است چرا فرمود: ﴿لَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ﴾ اين دين, سهل است؟ اين سؤال همراه با بعضي از سؤال‌هاي ديگر يكجا طرح مي‌شود و يكجا جواب داده مي‌شود, پس صراط از نظر معرفت‌شناسي باريك‌تر از موست و از نظر عمل, دشوارتر از رفتن روي لبه تيز شمشير.
ایشان بیان داشتند: در امور معنوی بر خلاف امور مادی اینگونه است که می شود از یک طرف دوری باشد و از طرف دیگر نزدیکی، و لذا ما اگر رابطه بین خود و خدا را بررسی کنیم می بینیم آنها که الهی نمی اندیشند از خدا دورترند اما خدا به آنها نزدیک است.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با بیان اینکه درک دین کار آسانی نیست، بیان داشتند:  اين صراط مستقيم, درك دين، كار آساني نيست آن ظرايف دين كار آساني نيست از مو باريك‌تر و عمل به آن هم خيلي سخت است اینکه عمل به دین برای بعضی ها سخت و برای بعضی آسان است برای این است که مثلا وقتی ماه رمضان فرا می رسد آنهایی که بدنی فکر می کنند غصه دار می شوند که من آب می خواهم، نان می خواهم ولی آنهایی که الهی می اندیشند، اصلا منتظرند ماه رمضان شروع شود و حتی  در شوق دیدار آن شادند و مشتاق حضور ماه رمضان هستند.
این مفسر قرآن کریم عنوان کردند: انسان روح و بدن دارد، اساس روح است نه بدن. اگر روح ملکوتی اندیشید درد را احساس نمی کند، بدن او آب نمی خواهد نه اینکه آب بخواهد و تحمل کند، چون اگر انسان در حال نشاط کاری ار انجام دهد، مریض نمی شود.
ایشان بیان داشتند: اگر روح، شوق به لقاء الهی داشته باشد شاد و با نشاط است و به ندای حق لبیک می گوید، وقتی صدای حبیب را می شنود که ﴿يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا﴾ تمام خستگی هایش رفع می شود و سر از پا نمی شناسد، چون صدای محبوب است.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی گفتند: اگر انسان در دنیا روحانی زندگی کند با اهل بیت(ع) باشد و در مسیر آنها حرکت کند، 50 هزار سال قیامت برای او به تعبیر پیامبر(ص) به اندازه نماز 4 رکعتی یعنی 10 دقیقه زمان می برد و دین داری برای او آسان و عبور از صراط برایش وسیع می شود.
این مرجع تقلید افزودند:  ولی درد ما این است که توجه به بدن داریم، باید بدانیم شکم و توجه به بدن مشکل را حل نخواهد کرد و باید برای روحانی شدن، بدن و شکم را رها کرد، ولی در حال حاضر به این درد گرفتاریم. خداوند ماه رمضان را قرار داده تا دردها و بیماریهایی که اکثرا برای همین محدوده شکم است از بین برود.
ایشان بیان داشتند: ماه رمضان شهر الله است و همه به میهانی دعوت شده ایم و این «صوموا تصحوا» هم همین است، این ماه برای این است که انسان با روزه داری سالم بماند و از مریضی دور باشد.
حضرت آیت الله العظمی جوادد آملی اظهار داشتند: جامعه را همین ماه رمضان اداره می کند، آنهایی که از راه حرام انباشته کرده اند، فکر  کردند مرگ پایان کار است، ولی اساس کار این است که مردن را پوسیدن ندانیم بلکه مرگ را از پوست به درآمدن بدانیم ، مرگ آخر خط نیست.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات