پیام به سومین همایش ملی حماسه اسلامی ششم بهمن آمل

26 01 2024 2443587 شناسه:

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: سومین همایش ملی حماسه اسلامی ششم بهمن سال ۱۳۶۰ آمل در دوم بهمن 1402 در بابلسر برگزار گردید.

دانلود فایل تصویری

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: سومین همایش ملی حماسه اسلامی ششم بهمن سال ۱۳۶۰ آمل در دوم بهمن 1402 در بابلسر برگزار گردید.

آیت الله العظمی جوادی آملی در پیام به همایش ملی حماسه اسلامی ششم بهمن، ابراز داشتند: مطلب اساسي آن است که اين حماسه شش بهمن آمل يک حماسهاي بود که از فطرت مردم برخواست نه از سابق کسي پيشبيني ميکرد و نه لاحقاً کسي چنين دستوري داد.

معظم له بیان داشتند: اين گونه از مقاومتها مقاومت مرداني است که در حال خواب بيدار هستند. آنهايي که شب خواباند و ميخوابند از آنها کاري ساخته نيست. آنهايي که شب ميخوابند و در حال خواب بيدارند از اينها ميگويند «حي بن يقظان» اينها همواره بيدارند.

ایشان بیان داشتند: از اينجا معلوم ميشود اينکه خدا در قرآن کريم در سوره مبارکه «انفال» فرمود: ﴿اسْتَجِيبُوا لِلّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ معلوم ميشود چيست. فرمود حرف قرآن را دعوت و راهنمايي قرآن را اجابت کنيد. درست است که قرآن آمده دنياي شما را تأمين بکند آخرت شما را تأمين بکند اما مهمتر از همه اين است که شما را زنده بکند. معلوم است که شما غير از اين حيات ظاهري يک حيات ديگري داريد. غير از اقتصاد يک چيز ديگري داريد غير از رفاه چيز ديگري داريد غير از فرهنگ چيز ديگري داريد و آن حيات است.

معظم له بیان داشتند: اصل دوم اين است که فرمود نگوييد شهيد مرده است ﴿وَ لاَ تَقُولُوا لِمَن يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاءٌ وَ لَكِن لاَ تَشْعُرُونَ، اصل سوم اينکه فرمود ولو حرفش را نميزنيد، خيالش را هم نکنيد ﴿وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذينَ قُتِلُوا في‏ سَبيلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُون‏، اصل چهارم آن است که اين کسي که به اين مقام رسيده است محصول بنان و بيان امام و نويسندهاي مثل امام است که آن قلم و آن بيان و آن اعلاميهها و آن دستورها شهيدپور است. مداد يعني مرکّب. مرکّب امام بالاتر از خون شهيد است. او اين را تربيت کرده است. «مِدَادِ العُلَمَاء اَفضَل مِن دِمَاءِ الشُّهَدَاء».

ایشان اظهار داشتند: اينها جزء رهآوردهاي قرآن کريم است که براي هميشه زنده است. اينکه فرمود: «مِدَادِ العُلَمَاء اَفضَل مِن دِمَاءِ الشُّهَدَاء»، يک راهنمايي است به علما و حوزه و دانشمندان؛ يعني دانشمندان حوزه دانشمندان دانشگاه بايد اثر قلم شما اثر بيان شما شهيدپرور باشد. وقتي که تعريف ميکند که مداد علما مرکّب علما از خون شهيد بالاتر است يعني «ايها العلماء» بکوشيد که شهيدپرور باشيد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات

چند رسانه ای