به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه ششم از تفسیر سوره مبارکه قمر با اشاره به آیات نورانی این سوره مبارکه در خصوص لزوم حفظ آبروی فرد مؤمن، بیان داشتند: اگر چيزي به خدا منتسب باشد و یا اسناد ويژه پيدا کند در صورت آسیب زدن به او، خدا از آسیب زننده انتقام خاص می گیرد؛ کسي بخواهد مثل ابرهه به سراغ کعبه برود؛ «أَرْسَلَ عَلَيْهِمْ طَيْراً أَبابيلَ» ميشود! کسي بخواهد مثل قوم ثمود به سراغ ناقه برود؛ ﴿فَدَمْدَمَ عَلَيْهِمْ رَبُّهُمْ بِذَنْبِهِمْ فَسَوَّاها﴾ ميشود! کسي بخواهد پيغمبري را بيازارد؛ «فَكَذَّبُوا عَبْدَنا» به اين کيفر مبتلا ميشود، در جريان نوح بعد از قصه نوح ميفرمايد: «وَ كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنينَ»، و معيارخدا هم در این موارد عبوديت است.
ایشان ادامه دادند: حالا اگر کسي قلب يک مؤمني را به درد آورد او چه ميشود؟! نفرمود چون پیامبر رسول ما است ما آنها را عذاب کردیم بلکه فرمود چون بنده ما را آزار کردند ما از اينها انتقام ميگيريم. بعد هم فرمود: «وَ كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنينَ».
معظم له تصریح داشتند: اين خطر همه ما را تهديد ميكند که خدای نکرده آبروی مومنی را به خطر بیندازیم، لذا همه ما بايد مواظب باشيم آبروي كسي را نبريم و یا قلب كسي را به درد نياوريم.
آیت الله العظمی جوادی آملی خاطرنشان کردند: اصرار قرآن كه ميفرمايد قلب پيامبر(ص) را آزار ندهيد به جهت بندگي اوست؛ «فَكَذَّبُوا عَبْدَنا»؛ چون بنده ما را رنجاندند ما از آنها انتقام گرفتيم! و البته اگر اين بنده هيچ پناهي به جز خدا نداشته باشد و خدا را بخواند يقيناً دعایش مستجاب ميشود. در نتیجه مبادا قلب يك مؤمني را به درد بياوريد!
جلسه ششم تفسير سوره قمر 2/2/96