27 06 2016 432920 شناسه:
image

شرف جاودانه انسان در کنار سجاده نماز شب به دست می‌آید

سرویس دین و اندیشه: آیت الله العظمی جوادی آملی همواره در تعالیم اخلاقی و معرفتی خود به تاثیر نماز شب و سحر خیزی در تعالی معنوی انسان اشاره دارند و بیان می دارند:

پایگاه اطلاع رسانی اسراء- سرویس دین و اندیشه: آیت الله العظمی جوادی آملی  همواره در تعالیم اخلاقی و معرفتی خود به تاثیر نماز شب و سحر خیزی در تعالی معنوی انسان اشاره دارند و بیان می دارند:

شرف مؤمن در اين است كه در آن نشئه‌اي كه بسياري از افراد خاموش هستند يا خواب میباشند و فضا آرام است، او با خداي خود گفتگو كند و سحرخيز باشد «شَرَفُ‏ الْمُؤْمِنِ‏ قِيَامُ اللَّيْلِ». اين نماز شب خواندن و شب‌زنده‌داري راه را براي گفتگو با «الله» باز مي‌كند؛ اگر انسان در مواجهه با مرگ، مرگ را مي‌ميراند و تنها از پوست به در مي‌آيد ـ نه بپوسد ـ شرف جاودانه مي‌طلبد و شرف جاودانه فقط در كنار سجاده نماز شب به دست می آید که فرمود: «شَرَفُ‏ الْمُؤْمِنِ‏ قِيَامُ اللَّيْلِ».

ایشان در خصوص اهمیت سحرخيزی و شب زنده داری از منظر قرآن كريم می فرمایند:
اين مضمون يكي از آيات قرآن كريم است که فرمود گرچه بامداد و شامگاه، نيمروز و آغاز روز و پايان روز فرصت براي عبادت هست؛ امّا نشئه شب، نماز شب و سَحر، حكم خاص خود را دارد که از بامداد بهتر است، از شامگاه بهتر است و از نيمروز بهتر است، فرمود هيچكدام از اين نماز پنج‌گانه كار نماز شب را نمي‌كند. پاها استوارتر! دل‌ها شفاف‌تر! قلب‌ها گوهربارتر! اگر اشكي هست، بالأخره آن سوزِ دل را اين اشك بايد بنشاند، گرچه بعضي گفتند هرگز ممكن نيست که سوزِ دل با اشك چشم نشانده شود؛ ولي بالأخره كمك مي‌كند. به قول حافظ: گريه شام و سحر شکر که ضايع نگشت ٭٭٭ قطره باران ما گوهر يک دانه شد
لذا حضرت فرمود که شرف مؤمن در سحرخيزي اوست! اگر كسي سحرخيز بود، طرز فكر، گفتار، رفتار، نوشتار و مَنش او همه‌ آموزنده است؛ نه بيراهه مي‌رود و نه راه كسي را مي‌بندد.

ـــــــــــــــ
منبع: برنامه تلویزیونی شمیم رحمت  جلسه هجدهم
 


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات