به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت 23 ربیع الاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به شهر قم، فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص مقام و فضیلت زیارت آن حضرت را از نظر می گذرانیم:
آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنانی بیان داشتند: سرّ اینكه وجود مبارك امام هشتم و امام نهم(سلام الله علیهما) فرمودند هر كس كریمهٴ اهل بیت فاطمهٴ معصومه (سلام الله علیها) را زیارت كند بهشت برای او است، این است كه او اهل ولایت است اگر كسی پیوند ولایی با دودمان عصمت و طهارت داشت، می كوشد كه رایحهٴ ولایت و طعم ولایت در هستی او پدید آید و خود جزء اولیای الهی بشود اگر كسی جزء اولیای خدا شد «ولی الله» ش،د بهشت مشتاق او است.
معظم له با اشاره به روایتی از امام رضا علیه السلام خاطرنشان کردند: روایتی از وجود مبارك امام رضا(سلام الله علیه) رسیده است كه فرمود اگر كسی خواهرم كریمه اهل بیت فاطمهٴ معصومه را «عارفاً بحقّها» زیارت كند بهشت برای او ثابت است؛ معلوم می شود كریمهٴ اهل بیت فاطمهٴ معصومه حقّی دارد كه بعضی از زائران به حقّش عارف هستند، بعضی عارف نیستند؛ بعضی او را فقط به عنوان خواهر امام و دختر امام و عمه امام می شناسند و زیارت می كنند كه اینها طرفی از فضیلت و ثواب را می برند، اما به ثواب كامل راه نمی یابند. بعضی حقّ این كریمه را می شناسند كه امام هشتم فرمود هر كس خواهرم را «عارفاً بحقّها» زیارت كند بهشت برای او است.
ایشان با بیان این مطلب که «حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)وارث معارف انبیا و اولیا است» بیان داشتند: وجود مبارك كریمهٴ اهل بیت فاطمهٴ معصومه(سلام الله علیها) در سلسلهٴ جلیلهٴ انبیا و اولیا قرار دارد؛ یعنی وقتی انبیا (علیهم السلام) سلسله شان به پایان رسید و اولیای الهی (یعنی ائمّهٴ معصومین) سلسله شان به پایان رسید و نوبت به شاگردان ممتاز ائمّه رسید و نوبت به اصحاب خاص ائمّه رسید، می بینید وجود مبارك فاطمهٴ معصومه(سلام الله علیها) به عنوان یكی از شاگردان نمونهٴ ائمّه(علیهم السلام) و یكی از اصحاب خاص ائمّه(علیهم السلام) مطرح است و وارث همان معارف است.
آیت الله العظمی جوادی آملی به فرازهایی از زیارت نامه فاطمهٴ معصومه(سلام الله علیها) اشاره کردند و اظهار داشتند: این كریمهٴ اهل بیت طهارت را، معرفت را، زهد و عبادت را علم و عقل را سایر ملكات نفسانی را در اثر شاگردی ائمه(علیهم السلام) و صحابت ائمه(علیهم السلام) به دست آورده است؛ لذا وجود مبارك امام رضا(علیه السلام) دستور داد وقتی خواستید كریمهٴ اهل بیت فاطمهٴ معصومه(سلام الله علیها) را زیارت كنید اول بعد از گفتن 34 بار(الله اكبر) و 33 بار(سبحان الله) و 33 بار(الحمد لله) بر آدم صفی سلام فرستید «السلام علی آدم صفوة الله»، انبیا را یكی پس از دیگری انسان عرض ادب می كند و سلام می فرستد، تا به وجود مبارك خاتم (علیهم الآف التحیة و الثناء) می رسد. بعد نسبت به معصومین سیزده معصوم دیگر را، وجود مبارك امیرالمؤمنین و فاطمهٴ زهرا و ائمه دیگر (علیهم الصلاة و علیهم السلام) را یاد می كنند و عرض ادب می كنند؛ بعد به این كریمهٴ می رسند. می گویند: سلام بر تو ای كسی كه دختر امامی، خواهر امامی، عمّهٴ امامی و دختر پیغمبر اكرم(علیه آلاف التحیة و الثناء) هستی. آن گاه خواسته های خود را در این زیارت بازگو می كنند می گویند «السلام علیكِ عَرف الله بَیننا وبَینكُم فى الجنة»؛ اولاً این كریمه را با سایر اهل بیت و ائمه(علیهم السلام) یكجا تلقی می كنیم با حفظ درجات، بعد عرض می كنیم خدا این توفیق را به ما عطا كند كه در بهشت شما را بشناسیم و به حضور شما مشرّف بشویم. و عرض می كنیم: «وأورَدنا حَوضَ نَبیكُم»؛ یعنی ما از خدا مسئلت می كنیم كه به همراه قرآن و به همراه ولایت این قدر حركت بكنیم تا كنار حوض كوثر به شما برسیم این مقام را وجود مبارك فاطمهٴ معصومه (سلام الله علیها) داراست. آن گاه عرض می كنیم خدایا به بركت این بی بی توفیقی عطا كن كه این بی بی از ما شفاعت كند «یا فاطمة إشفَعی لی فى الجنة فإن لَكِ عِندَ الله شأناً من الشأن»، كسی حق شفاعت دارد كه در كنار عدالت الهی از مظاهر اسمای حسنای خدا باشد.
ایشان در پایان بیان داشتند: اینكه همه بزرگان در پیشگاه این كریمه عرض می كنند «..إشفَعی لی فى الجنة فإن لَكِ عِندَ الله شأناً من الشأن»، معلوم می شود كه وجود مبارك این كریمه از ولایت الهی برخوردار است و با قرآن همراه است و از قرآن جدا نمی شود، چنین مقامی را اگر كسی بشناسد و آن حضرت را با این معرفت زیارت كند استحقاق بهشت دارد.
منبع: آرشیو سخنان آیت الله العظمی جوادی آملی