به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی، جمعی از اعضای مجمع کتابخانه های حوزوی و دانشگاهی استان قم با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار کردند.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار با اشاره به اهمیت کتاب و کسب دانش در اسلام بیان داشتند: دین ما با کتاب آغاز شده است، اما همین دین به ما گفته مطالعه کتاب و عالم شدن قدم اول است و ماندن در قدم اول چیزی جز خسارت نیست، انسان نباید به مطالعه و جمع آوری کتب دیگران اکتفا کند بلکه باید در گام بعدی، خود نویسنده و تولید کننده علم شود.
ایشان ادامه دادند: اساس کار باید این باشد که به دلالی علم بسنده نکنیم، بلکه خود تولید کننده علم شویم؛ الان اگر خروجی حوزه علمیه نجف را از ما بگیرند دست ما خالی خواهد بود، از کتب اربعه تا رسائل و مکاسب را آنها نوشتند و ما نتوانسته ایم در این مدت محققینی تربیت کنیم که آثاری را در آن سطح تولید کنند.
معظم له خاطرنشان کردند: شخصی در محضر پیامبر عرض کرد یا رسول الله! محضر شما محضر علم است اما وقتی از محضر شما مرخص می شویم این فیض از ما قطع می شود، حضرت فرمود این مطالب را یادداشت کن و نکته بردار تا همواره آنها را در اختیار داشته باشی، لذا باید سعی کنیم از همان اول به نویسندگی و نوشتن عادت کنیم و یاد بگیریم که هر نکته علمی را که از اساتید و آثار علمی آموختیم به رشته تحریر درآوریم تا ماندگار شوند.
آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به نقش کتابخانه ها در پرورش محققین و علما اظهار داشت: قسمت بیشتر عمر علما در کتابخانه ها می گذشت، و اکنون نیز باید تمام امکانات تحقیق و پژوهشی به نحوی در کتابخانه ها فراهم باشد که محققین بتوانند به راحتی به منابع اصلی مراجعه کنند و تحقیق و پژوهش خود را پیش ببرند.
ایشان با بیان این مطلب که کتابخانه ها ذخیره و سرمایه های ملی کشور هستند، اذعان داشتند: دشمنان در گذشته تنها نفت و گاز ما را به غارت نبردند بلکه بسیاری از کتب و نسخ خطی ما نیز توسط آنها به غارت رفت، اکنون این وظیفه کتابخانه های تخصصی کشور است که میراث فرهنگی کشور را حفظ کنند.