اينجانب پس از رحلت جانگداز رهبر كبير انقلاب اسلامي امام خميني(رحمه الله) در مسئله تقليد به آيتالله اراكي و پس از رحلت اين مرجع بزرگ به شما رجوع كردم و ميخواستم بدانم كه بنده اجازه دارم خمس خود را به كساني كه قبلاً ميپرداختم (كساني كه از جانب امام خميني(رحمه الله) و آيتالله اراكي اجازه داشتند) بدهم يا نه؟
1. دربارهٴ وجوه، مأذونيد به آقايان محترمي بپردازيد كه در حوزههاي علميه مصرف ميكنند. 17/2/75
آيا به مؤدّي براي صرف سهم سادات، اجازه كلّي ميدهيد يا در هر موردي، مصرف آن به اجازه حضرتعالي منوط است؟
احتياج به اجازه موردي دارد. ٣١/١/٧٤
آيا اجازات كتبي از حضرت امام (رحمه الله) را تفويض ميفرماييد؟
اجازههاي كتبي امام راحل(رحمه الله) تنفيذ ميشود. ٣١/١/١٣٧٤
يک قطعه چک بانک ملي به مبلغ ... تقديم شده است. مبلغ مذکور بابت خمس آل رسول بوده که نصف آن سهم سادات است. آيا اجازه ميفرماييد که مبلغ... ديگر را خودم به سادات مؤمن محل و اشخاص مستحق در روستاي اطراف، تقديم نمايم؟
صَرف ثلث؛ يعني يک سوم جهت سادات "اعزّهم الله تعالي" مانعي ندارد. بقيه بايد صَرف حوزهٴ علميه شود. 10/12/1391
مسجد... به علت فرسودگي و خطر ريزش، نياز مبرم به تخريب و نوسازي داشت که با استيذان از مراجع معظم و مشورت و تأييد امور مساجد، مقدمات نوسازي و اجراي فونداسيون آن انجام شد. اکنون با توجه به هزينههاي ساخت و ساز و عدم توانايي اهالي منطقه در تأمين بودجه لازم جهت اجراي اسکلت و تکميل آن، نياز مبرم به اجازه صرف بخشي از سهم مبارک امام با نظر حضرتعالي را داريم.
صَرف ثُلث سهم مبارک امام (عليه السلام) جهت احداث يا تعمير ضروري و لازم مسجد مانعي ندارد. 27/9/1392
هيئت رزمندگان... پس از سالها تلاش، موفق شدند زميني را جهت احداث مسجد و مجتمع عام المنفعه ديني و فرهنگي تهيه کند. اکنون براي ساختن آن، به بودجهٴ لازم نيازمنديم؛ از اينرو از آن مرجع عاليقدر استدعا دارد؛ چنانچه مصلحت بدانند اجازه فرمايند تا مردم مؤمن و خداجوي، بخشي از وجوهات خود را به اين امر اختصاص دهند.
صَرف ثُلث سهم مبارک امام(عليه السلام) جهت احداث مسجد مرقوم مانعي ندارد. 10/9/1392
انجمن داوطلبان خدمات اجتماعي مؤسسهاي است که با اخذ مجوز قانوني به منظور ارائه خدمات مورد نياز به نيازمندانِ آزاد شدهٴ از زندان، بهويژه زنان و کودکان تأسيس شده است و داوطلبانه به صورت رايگان به آنان خدمت ميکنند. از آنجا که بخش قابل توجهي از نيازمندانِ مورد هدف اين انجمن، مورد پذيرش جامعه قرار نگرفته و بعضاً از سوي خانوادهها نيز طرد ميشوند، بيم آن ميرود که اين امر از يکسو موجب تکرار جرم و از سوي ديگر باعث بروز ناامني هر چه بيشتر جامعه گردد. از اينرو ميطلبد تا با جلب حمايتهاي آحاد مختلف اجتماع نسبت به اين مهم و همچنين ارتقاي سطح فرهنگ و اعتقادات مذهبي اينان از طريق فعاليتهاي مددکاران، روانشناسان و کارشناسان امور اجتماعي، همتي مضاعف داشت. بنابراين برخي از افراد خير مسلمان تمايل دارند بخشي از وجوهات شرعي و صدقات خود را به اين امر اختصاص دهند. آيا به نظر حضرتعالي اين امر جايز است؟
صرف صدقه، زکات، کفاره و يک پنجم سهم مبارک امام براي مصرف مرقوم مانعي ندارد. 23/11/1391
سرطان پستان، شايعترين سرطان زنان است که 32 درصد از کل سرطانهاي زنان و 19 درصد از مرگ و مير زنانِ مبتلا به سرطان را شامل ميشود. با توجه به اهميت پيشگيري و تشخيص زودرس اين بيماري، مرکز بيماريهاي پستان، در سال 1375 در جهاد دانشگاهي تأسيس شده و هم اکنون به نام مرکز تحقيقات سرطان پستان در کشور، خدمات درماني جامع؛ در قالب يک کلينيک مشترک بيماريهاي پستان، به بيش از هشتاد هزار نفر مراجعه کننده خدمات درماني ارائه داده است. همچنين با انجام دهها طرح پژوهشي، زواياي مختلف کلينيکي، سلولي و مولکولي و کيفيت زندگي بيماران مبتلا به سرطان، مورد مطالعه و بررسي قرار گرفته است.
از آنجايي که زنان به عنوان همسر و مادر، رکن اساسي هر خانواده هستند و ابتلاي به سرطان پستان، تحقيقاً هر خانوادهاي را به صورت جدي تحت تأثير قرار ميدهد، در کنار فعاليتهاي پژوهشي و خدمات درماني اين مجموعه، "مجمع ياوران و حاميان بيماران سرطان پستان" با هدف کمک به انجام تحقيقات علمي در اين حوزه و تجهيز مرکز درماني به دستگاهها و تجهيزات مورد نياز و تسکين آلام زنان مبتلا به اين سرطان و خانوادههاي آنان، با کمک به بيماران بيبضاعت تشکيل شده است. آيا پرداختن ثلث سهم مبارک امام(عليه السلام) جهت استفاده در موارد مذکور، جايز است؟
با رعايت اولويت افراد باايمان[در درمان]، جائز است. 15/6/1391