02 05 2018 426128 بطاقة تعريف:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی:

حوزه و دانشگاه بهترين ياری شان نسبت به ظهور حضرت، عاقل شدن است/ جامعه را عقل اداره می كند

پایگاه اطلاع‌رسانی اسراء: به مناسبت سالروز میلاد منجی عالم بشریت مهدی موعود(عج) مراسم عمامه‌گذاری جمعی از طلاب به دست مبارك حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی اسراء: به مناسبت سالروز میلاد منجی عالم بشریت مهدی موعود(عج) مراسم عمامه‌گذاری جمعی از طلاب به دست مبارك حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد.

در این مراسم آیت الله العظمی جوادی آملی پس از تبریك این ایام به بیان وظایف منتظران واقعی اشاره كرده و بیان داشتند:

عید سعید و خجسته نیمه شعبان را به پیشگاه آن حضرت و عموم علاقه‌مندان قرآن و عترت و شما فرهیختگان و مؤمنان تهنیت عرض می‌كنیم و از ذات اقدس الهی مسئلت می‌كنیم بهترین عیدی ما را حفظ نظام ما و كشور ما و دولت و ملت و مملكت و رهبر ما و همه عزیزان علاقه‌مند به قرآن و عترت قرار بدهد! كسانی كه منتظر ظهور وجود مبارك حضرت هستند باید برنامه‌های حضور را فراهم كنند, بعضی از مؤمنین از ائمه(ع) سؤال كردند وظیفه ما در اثر غیبت كه منتظر ظهور آن حضرتیم چیست؟ فرمود حداقل این است كه هر كدامتان یك تیر را آماده كنید كه حضرت آمد یاری كنید، این مرحله مجاهدان در جهاد اصغر است، این در روایات ما هست اما آن كار مهمّی كه حوزه‌ها و دانشگاه‌ها باید انجام بدهند مسئله عقل است، مستحضرید كه عقل دشمن دارد، علم دشمن ندارد.

ایشان ادامه دادند: آنكه دشمن دارد عقل است؛ علم, دشمنی ندارد چون جهل در قبال عقل است نه در قبال علم, خود علم گاهی ابزار دشمن است اینكه این بزرگوار که کتاب شریف كافی را تنظیم كردند اول كتاب العقل و الجهل را آورده است, چون عقل دشمن دارد نه علم, دوم كتاب العلم است، علم یعنی باسواد بودن، اینکه  دستِ چه كسی باشد مهم است، گاهی خود علم دستِ یك آدم جاهل است، بیان نورانی حضرت امیر(ع) است كه «ربّ عالم قد قتله جهله و علمه معه لا ینفعه» چه بسا یك عالم درس‌خوانده‌ای كه تمام علم و سوادش را در راه گناه صرف می‌كند!

ایشان بیان داشتند: وظیفه همه مخصوصاً حوزویان و دانشگاهیان عاقل شدن است، عاقل نه بیراهه می‌رود نه راه كسی را می‌بندد. غرض این است حضرت كه ظهور می‌كند بهترین رهاوردش عقل است، جامعه را عقل اداره می‌كند.

معظم له ادامه دادند: یك رساله‌ای ابن‌سینا دارد به عنوان رساله معراجیه, در آنجا معراج و درجات معراج و اینها را نقل می‌كند، بعد تعبیری از پیغمبر دارد كه شایسته حكیمانه حرف زدن است. تعبیری درباره علی‌بن‌ابیطالب(ع) دارد كه شایسته حكیمانه حرف زدن است،  از علی‌بن‌ابیطالب به این صورت تعبیر می‌كند, از زهد علی و شجاعت علی و اینها تعریف نمی‌كند می‌گوید علی در جامعه مثل عقل در برابر چشم و گوش است، یعنی دیگران دست و پا و چشم و گوش‌اند ، اما علی, عقل جامعه است، عقل است كه دارد همه را اداره می‌كند. پیامبر به حضرتش فرمود ای علی! مردم كه از راه كارهای خیر به خدا نزدیك می‌شوند تو در بین كارهای خیر، عقلانیت را انتخاب كن برنده تویی, تو اگر در عقلانیت بكوشی برنده‌ای, چرا؟ چون عقل هم آن وهم و خیال را عقال می‌كند, هم آن شهوت و غضب را عقال می‌كند، نه بیراهه می‌رود نه راه كسی را می‌بندد.

ایشان ادامه دادند: بنابراین حوزه و دانشگاه بهترین یاری‌اشان نسبت به ظهور حضرت، عاقل شدن است؛ وظیفه ما این است، شما ببینید همین دستورات باعث شد كه  مرحوم آقاعلی حكیم در همان رساله‌شان دارد افضل اعمال شب قدر, تحصیل علم است، این می‌شود معنی انتظار, هر وقت حضرت بیاید اینها آماده‌اند چون عمری درست رفتند نه بیراهه رفتند نه راه كسی را بستند. شما می‌بینید بعضی هشتاد, نود سال زندگی می‌كنند یك لكّه تاریك در زندگی اینها نیست خب چرا ما نباشیم.

آیت الله العظمی جوادی آملی در پایان اظهار داشتند: بنابراین امروز كه روز میلاد پربركت آن ذات مقدس است، بهترین عرض ادب به آنها این است كه آدم شاگردی اینها را بكند، از علوم اینها استفاده كند, از دستورات اینها استفاده كند، الآن ما در كنار سفره امام و شهدا نشسته‌ایم بهترین دوران برای نشر احكام الهی است، هیچ دوره‌ای به این عظمت نبود و نیست، همه ما سعی كنیم كه ان‌شاءالله این دوره را, این نظام را, این موقعیت را حفظ كنیم كه هم ان‌شاءالله خودمان به مقصد برسیم هم عده‌ای را به مقصد برسانیم.

گزارش تصویری


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات